Annons

Virussiffror stiger i Libanon efter explosion

Publicerad 6 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Efter explosionerna i Libanons huvudstad Beirut har landets smittsiffror i covid-19 stigit.
Efter explosionerna i Libanons huvudstad Beirut har landets smittsiffror i covid-19 stigit.Foto: Hassan Ammar/AP/TT

255 nya virusfall – Libanons hittills högsta dygnssiffra – konstaterades i landet två dagar efter de förödande explosionerna i Beirut.

Katastrofen innebar att de libanesiska virusrestriktionerna abrupt sattes på paus när tusentals människor strömmade till sjukhus redan överfulla med coronapatienter.

Annons

Explosionerna i Beiruts hamn skadade fler än 5 000 människor och ödelade stora delar av staden. I tumultet trängdes panikslagna huvudstadsbor, som glömt bort munskyddsregler, ihop sig i bilar på väg mot sjukhus och mot hamnen för att leta efter saknade familjemedlemmar.

Omkring 300 000 människor beräknas ha fått sina hem förstörda av explosionerna, vilket även lett till att många fått ta skydd hemma hos redan trångbodda vänner och släktingar.

Enligt Libanons hälsodepartement har nu över 4 600 fall av covid-19 bekräftats i landet. 70 människor har avlidit till följd av viruset.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons