Annons

Adam Alsing hedras med stiftelse

Publicerad 7 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Den folkkäre programledaren Adam Alsing dog i våras. Arkivbild.
Den folkkäre programledaren Adam Alsing dog i våras. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Programledaren Adam Alsing hedras av familj och vänner med den nystartade stiftelsen Adams Minne. Stiftelsen ska årligen dela ut ett stipendium till mediepersonligheter som verkar i Alsings anda, skriver Aftonbladet.

”Vi kämpar fortfarande med en enorm saknad och det får vi leva med i resten av våra liv. Vår förhoppning är att stiftelsen Adams Minne blir en möjlighet för oss alla att ta vara på alla ljusa ögonblick”, säger Adam Alsings hustru Anette Alsing i en kommentar.

Annons

Stiftelsen kommer att ha ambassadörer som Steffo Törnquist, Agneta Sjödin och Gry Forssell.

– Personen som tilldelas stipendiet ska verka i Adams anda och det ska gå till en mediepersonlighet, men sannolikt någon inom radio eller tv. Vår förhoppning är såklart att Adams nerver ska leva vidare, vi vill gärna det. Men också att det blir ett aktat stipendium i vår bransch, säger sportjournalisten Patrick Ekwall, som är en av initiativtagarna, till Aftonbladet.

Adam Alsing gick bort i sviterna av covid-19 i april. Han blev 51 år.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons