Annons

Calgary till åttondelsfinal: "Vann rättvist"

Som andra playofflag efter Carolina är Calgary klart för åttondelsfinal i Stanley Cup.
Rasmus Andersson gjorde det avslutande målet i tom kasse i 4–0-segern mot Winnipeg, och Flames gick vidare med totalt 3–1 i matcher.
– Vi var det bättre laget i åtminstone tre matcher och vann rättvist, säger den svenske backen till Aftonbladet.
Publicerad 7 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Calgarys Rasmus Andersson, höger, satte punkt för playoffserien mot Winnipeg med sitt 4–0-mål i den fjärde matchen. Arkivbild.
Calgarys Rasmus Andersson, höger, satte punkt för playoffserien mot Winnipeg med sitt 4–0-mål i den fjärde matchen. Arkivbild.Foto: JASON FRANSON/AP/TT

På förhand såg matchserien mellan Calgary, åtta i den västra konferensen, och Winnipeg, nia, ut att bli en jämn serie i NHL-ishockeyns playoff till Stanley Cup-slutspelet.

Men Calgary dominerade i de flesta av lagens fyra möten på sex dagar i arenan Rogers Place i Edmonton. Efter en 4–1-seger i lördags, 2–3-förlust i måndags och 6–2-seger i tisdags blev det en 4–0-seger i den fjärde matchen som förkunnade att laget vann matchserien mot Winnipeg, som i första mötet fick stjärnorna Patrik Laine och Mark Scheifele skadade, med 3–1 i bäst av fem.

Annons

– Det blev såklart svårt för dem när de förlorade både Scheifele och Laine. De har ett bra lag, men det är två superstars och tappar man sådana blir det jobbigt, inte minst mentalt. Fast jag tycker vi gjorde det bra också, utom i andra matchen, när vi nog fick för oss att det skulle bli lätt och det är det aldrig, säger Rasmus Andersson till Aftonbladet.

"Väldigt roligt"

Andersson gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när den svenske backen satte 4–0 i tom kasse 17.18 in i tredje perioden. 23-åringen gjorde ett slutspelsmål även förra säsongen när Calgary slogs ut i åttondelsfinal.

4–0-segern innebar att Calgary är det andra laget, efter att Carolina slagit ut New York Rangers med 3–0 i matcher, att kvalificera till årets åttondel – varav det första laget från den västra konferensen.

– Det ska bli väldigt roligt. Vi har ett riktigt bra ”go” i laget och ser verkligen fram emot att få spela vidare, säger Andersson.

Oklar motståndare

På grund av coronpandemin avslutades den nordamerikanska ishockeyligans grundserie i förtid och årets slutspel är specialutformat med playoff och seedningskval i de kanadensiska städerna Edmonton och Toronto. Stanley Cups åttondelsfinalspel, med matchserier i bäst av sju, inleds nästa vecka.

Sedan tidigare är Boston, Tampa Bay, Washington och Philadelphia (från den östra konferensen) samt St Louis, Colorado, Vegas och Dallas (västra) klart för åttondelsfinal genom sina placeringar i NHL:s grundserie.

– Vilka vi får möta spelar ingen roll. Det är ändå inget man kan påverka och vill man vinna måste man ju ändå slå alla lag, säger Rasmus Andersson.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons