Annons

Då kommer beslut om Finnkampen

Publicerad 7 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Daniel Ståhl får vänta på ett besked om Finnkampen. Arkivbild.
Daniel Ståhl får vänta på ett besked om Finnkampen. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Om två veckor kommer det finländska friidrottsförbundet att ge besked om Finnkampen, som planeras gå av stapeln i Tammerfors 5-6 september, ska genomföras eller inte.

Detta då man inväntar besked om inresebegränsningar från den finländska regeringen, en fråga som ska diskuteras under vecka 34. Fram tills att ett beslut är taget kommer biljettförsäljning och planering att pågå som vanligt, det skriver finländska friidrottsförbundet på sin hemsida.

Annons

"Vi är glada att det finländska friidrottsförbundet fortsätter att hålla dörren öppen och tycker det är klokt att avvakta myndigheternas inresebeslut. Finnkampen är alltid den bästa säsongsavslutningen men i år vore den extra värdefull", säger Stefan Olsson, generalsekreterare i Svensk Friidrott i ett pressmeddelande.

Om Finnkampen ställs in kommer en inhemsk tävling hållas för de finländska friidrottarna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons