Annons

Danmark drar i nödbroms om folksamlingar

Publicerad 7 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Den danske hälsoministern Magnus Heunicke (S) drar i nödbromsen – det kommer inte tillåtas fler personer i folksamlingar som planerat. Arkivbild.
Den danske hälsoministern Magnus Heunicke (S) drar i nödbromsen – det kommer inte tillåtas fler personer i folksamlingar som planerat. Arkivbild.Foto: Martin Sylvest/Ritzau/TT

Danmark behåller sitt nuvarande maxtak för folksamlingar. Oron för ökande smittotal gör att den danska regeringen drar i nödbromsen inför den planerade höjningen i helgen. På lördag skulle det tillåtna antalet personer i folksamlingar öka från 100 till 200.

– Epidemin ökar globalt och på flera håll i Europa, och den senaste tiden har vi sett en ökning i antalet danskar som är smittade med coronavirus. Det är avgörande att vi bevarar den goda position Danmark är i, där vi har epidemin under kontroll, sade den danske hälsoministern Magnus Heunicke (S) på torsdagskvällen, enligt danska DR.

Annons

– Därför anser regeringen att det för närvarande inte är riktigt att lyfta församlingsförbudet från 100 till 200.

I vissa fall är det dock redan i dag möjligt för vissa arrangörer att ordna tillställningar med upp till 500 personer, om särskilda krav uppfylls, till exempel en konsert där publiken sitter ned på godkänt avstånd från varandra.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons