Arizona slog ut Nashville

Filip Forsberg gav Nashville Predators hopp med en sen kvittering.
Men Arizona Coyotes avgjorde i förlängning och är klart för åttondelsfinal i Stanley Cup.
Publicerad 7 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Arizona slog ut Nashville.
Arizona slog ut Nashville.Foto: Jason Franson/AP/TT

Arizona hade inför fredagskvällens möte en 2–1-ledning i playoff-matcherna som spelas i bäst av fem matcher.

Oliver Ekman-Larssons Arizona fick en fin inledning på matchen. Michael Grabner satte ledningsmålet i slutet av den första perioden där svensken noterades för en assist. I början på den andra perioden tryckte sedan Phil Kessel in 2–0.

Men Nashville skulle komma tillbaka. Matt Duchene satte reduceringen i powerplay och i mitten på den andra perioden kom kvitteringen genom Viktor Arvidsson, assisterad av Filip Forsberg.

Fem minuter in i den tredje perioden tog Arizona tillbaka ledningen. Återigen var det Oliver Ekman-Larsson som stod för den avgörande passningen när han hittade Jordan Oesterle som avlossade från blålinjen.

Nashville kämpade för en kvittering och plockade ut målvakten Saros. Med 30 sekunder kvar prickade Filip Forsberg in 3–3 och matchen gick till förlängning. Där dröjde det inte mer än drygt fem minuter innan Brad Richardson ordnade ett rejält segerjubel för Arizona och samtidigt avslutade säsongen för Nashville.

Florida utslagna

New York Islanders vann de två inledande playoff-matcherna och hade i onsdags chansen att säkra sin plats i Stanley Cup-slutspelet, men Florida Panthers studsade tillbaka och vann med 3–2 efter storspel från målvakten Sergej Bobrovskij.

Någon femte och avgörande match blir det inte. Islanders vann fredagens fjärde möte med 5–1. Därmed är Anton Strålman och Lucas Wallmarks lag utslaget.

Islanders tog ledningen i mitten på den första perioden. Anthony Beauvillier skickade in en oväntad backhand som Sergej Bobrovskij inte alls var beredd på. Fem minuter senare utökade kanadensaren till 2–0 efter en fin passning från Josh Bailey.

Mike Hofman reducerade för Panthers i slutet på den första perioden efter fint kombinationsspel i powerplay.

I mitten på den andra utökade Islanders till 3–1 genom Brock Nelson.

Panthers tryckte på för att ta sig tillbaka in i matchen, vilket skapade kontringsmöjligheter för Islanders. Mathew Barzal fick öppen gata och kunde i lugn och ro placera in 4–1.

Innan det var över hann Jean-Gabriel Pageau också med att trycka in 5–1.

Stanley Cups åttondelsfinalspel, med matchserier i bäst av sju, inleds nästa vecka.