Annons

Jakobsen inte längre i koma efter kraschen

Publicerad 7 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Fabio Jakobsen, vänster, tvingades ut i reklamplanket av Dylan Groenewegen, i gult, och kraschade allvarligt. Arkivbild.
Fabio Jakobsen, vänster, tvingades ut i reklamplanket av Dylan Groenewegen, i gult, och kraschade allvarligt. Arkivbild.Foto: Tomasz Markowski/AP/TT

Den nederländske cyklisten Fabio Jakobsen befinner sig inte längre i koma efter den allvarliga kraschen på upploppet av onsdagens inledande etapp av Tour de Pologne i Polen.

"Vi har goda nyheter från sjukhuset i Sosnowiec! Fabio Jakobsen är vaken ur sin koma. Tillståndet beskrivs som bra", skriver tävlingsarrangören på Twitter.

Annons

23-åringens tillstånd beskrevs först som livshotande men sedan har prognoserna blivit mer positiva de senaste dagarna.

Enligt läkare ska Jakobsen kunna lämna sjukhuset inom några veckor.

"Han är vid medvetande. Han reagerar på anvisningar och andas utan hjälp. Blodtrycket är normalt. Vi är väldigt glada", säger sjukhusdirektören Pawel Gruenpeter enligt AFP.

"Om han överlevde ett så kraftigt fall kommer han säkerligen att komma tillbaka till sporten".

Flera andra cyklister kraschade också i samband med situationen. Men ingen ska ha skadats lika allvarligt som Jakobsen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons