Rosengård krossade nykomlingen Uppsala

Uppsala chockstartade med ett tidigt mål mot Rosengård.
Sedan lade de regerande mästarna in en växel till, vände och fullkomligt krossade nykomlingarna med 9–1.
Publicerad 7 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Rosengård bortaslog IK Uppsala med 9–1.
Rosengård bortaslog IK Uppsala med 9–1.Foto: Erik Simander/TT

Det hade bara gått sex minuter när Uppsalas Angelina Thoreson skickade en boll över halva planen mot Rosengårds straffområde.

Beata Olsson mötte med en fenomenal löpning, sprang ifrån sin uppvaktning, kom fri med Zecira Musovic och placerade kyligt in kvällens första mål vid sidan av Rosengårdsmålvakten.

Sex mål på en kvart

Uppsalas taktik med en flytande fembackslinje, långbollar upp och snabba omställningar för att kontra till sig målchanser mot det gästande Malmölaget höll dock inte längre än de där första sex minuterna.

Rosengård svarade på det tidiga Uppsalamålet med en kanonad av mål, hela sex stycken inom loppet av en kvart innan paus.

Jelena Cankovic visade vägen när hon i 24:e minuten kvitterade med ett drömmål rätt upp i bortre krysset.

Serbiskan fyllde tre minuter efter det på med ett lite mer turligt mål, en frispark med vänstern som touchade en spelare och ställde Emma Holmgren i Uppsalamålet.

Mittfältskollegan Sofie Svava ökade efter en misslyckad Uppsalarensning på till 3–1 med en repris på Cankovic drömmål upp i högra krysset.

Lekstuga

Anna Anvegård hann knappt dra efter andan innan hon fick läge att nicka in fyran och gjorde därmed sitt femte mål den här säsongen.

Rosengård hade vid det här laget total lekstuga i Uppsalas försvar och innan halvtidsvilan fyllde även Mimmi Larsson på sitt målkonto med två mål: en boll placerad längs gräset vid bortre stolpen följt av ett påpassligt mål på retur när Anna Anvegård prickade bortre stolpen i stället för målet.

Mimmi Larsson, som nu har gjort fem mål på de fyra senaste matcherna, fick vila i andra halvlek.

Rosengård har ju ett gäng högkalibriga landslagsspelare att alternera med.

När bollen tog på en Uppsalahand i 54:e minuten klev Anna Anvegård fram, tog straffen och placerade behärskat in bollen till höger om Emma Holmgren som kastade sig till vänster.

Men det var inte slut där.

Den 17-åriga jättetalangen Hanna Bennison byttes in början av andra halvlek.

Tolv minuter senare dunkade även Bennison in ett drömmål då hon med kraft placerade bollen hårt upp i nättaket.

Och halvvägs in i tredje fyllde Jelena Cankovic på med sitt tredje mål för kvällen till 9–1. Hattricket fullbordades med en nick.