Annons

Sundancefestivalen får grönt ljus

Publicerad 7 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Sundancefestivalen kommer troligtvis att kunna gå av stapeln som planerat i januari 2021 – med vissa coronarestriktioner.
Sundancefestivalen kommer troligtvis att kunna gå av stapeln som planerat i januari 2021 – med vissa coronarestriktioner.Foto: Arthur Mola/AP/TT

Det ser ut som att Sundancefestivalen kommer att kunna gå av stapeln som planerat i januari 2021 – med vissa coronarestriktioner, skriver Deadline. Bland annat kommer filmfestivalen att pågå i sju – och inte som i vanliga fall elva – dagar. Endast en biograf kommer att visa filmerna – och bara 25 procent av den vanliga publikskaran släpps in till visningarna för att förhindra eventuell smittspridning.

Ett antal av världens filmfestivaler har också under året ställts in på grund av coronapandemin, bland annat den glamorösa Cannesfestivalen i maj och i Hongkongs filmfestival, som skulle ha hållits i augusti.

Annons

Festivalen i Venedig, som är världens äldsta filmfestival, är dock tänkt att hållas som planerat den 2–12 september – men med ett färre antal filmer än tidigare år.

Sundancefestivalen är ett forum för independentfilm och grundades av bland andra skådespelaren och regissören Robert Redford. Festivalen arrangeras varje år sedan 1978 i slutet av januari i orten Sundance i Utah.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons