Sundsvall med storseger mot bottenlaget

Gif Sundsvall är tillbaka på vinnarspåret efter 5–2-segern hemma mot jumbon Ljungskile.
Därmed går Sundsvall upp jämsides med tvåan Halmstad.
Publicerad 7 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Sundsvalls Oliver Berg gjorde två mål i 5–2-segern mot Ljungskile. Arkivbild.
Sundsvalls Oliver Berg gjorde två mål i 5–2-segern mot Ljungskile. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Gif Sundsvall fick en fin öppning på fotbollssäsongen i superettan, men har haft det desto tyngre mot slutet. Inför matchen hemma mot Ljungskile hade "Giffarna" fyra raka matcher utan seger.

En svit som bröts efter en klar 5–2-seger.

Albin Palmlöv gav hemmalaget ledningen efter kvartens spel, men Ljungskile kom tillbaka och kvitterade genom Jesper Westermark.

Skytteligaledaren Pontus Engblom såg till att Sundsvall återtog ledningen och därefter tryckte man på gasen.

Oliver Berg utökade till 3–1 strax efter paus innan Johan Blomberg kunde sätta dit 4–1. I den 70:e minuten tryckte Berg in sitt andra för matchen.

Segern innebär att Sundsvall går upp på 20 poäng, lika många som tvåan Halmstad som möter Gais under lördagen. Ljungskile är sist i tabellen.

Tiondeplacerade Västerås slog samtidigt femman Brage hemma med 2–1 efter mål av Brian Span och Jonas Hellgren. Leonard Pllana reducerade, men det räckte inte.

Akropolis besegrade också Öster på bortaplan. Christian Rubio Sivodedov gjorde matchens enda mål i den 33:e minuten. Akropolis klättrar upp på fjärde plats i superettan. Öster är sjua.