Annons

Svitolina och Bertens nobbar US Open

Världsfemman Elina Svitolina och sjunderankade Kiki Bertens sällar sig till raden av toppspelare som inte vill ta risken att spela US Open-tennisen under den pågående pandemin.
Publicerad 7 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Elina Svitolina kommer inte till spel i US Open. Arkivbild.
Elina Svitolina kommer inte till spel i US Open. Arkivbild.Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Sedan tidigare har bland andra regerande mästaren Rafael Nadal och damernas världsetta Ashleigh Barty nobbat årets turnering i Flushing Medaows i New York

"Jag förstår och respekterar alla ansträngningar som görs för att det ska bli en säker och trygg miljö, men jag känner mig fortfarande inte bekväm med att resa till USA och utsätta mitt team och mig själv för risk", skriver ukrainskan Svitolina på Twitter.

Annons

Runt fem miljoner amerikaner har drabbats av coronaviruset och 160 000 personer har dött.

"Situationen runt covid-19 oroar fortfarande och allas hälsa och kontroll över viruset är en prioritet", skriver nederländskan Bertens på Instagram.

Ett annat skäl för spelare från Europa att avstå turneringen är risken att behöva sitta i karantän i två veckor efter besöket i New York. Det skulle innebära att spelarna får avstå grusturneringen i Rom och komma illa förberedda till Franska mästerskapen som spelas i slutet av september.

US Open spelas 31 augusti–13 september, utan publik.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons