Annons

Uppgifter: Försvunnen kung flög till Abu Dhabi

Publicerad 7 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Spaniens tidigare kung Juan Carlos. Arkivbild.
Spaniens tidigare kung Juan Carlos. Arkivbild.Foto: Esteban Felix/AP/TT

Spaniens förre kung Juan Carlos som utreds för korruption och sagts befinna sig på okänd ort har landat med privatjet i Abu Dhabi, rapporterar tidningen ABC.

Varken Förenade arabemiraten eller hotellet Emirates Palace Hotel där han sägs ha övernattat har kommenterat uppgifterna.

Annons

Enligt ABC plockade ett privat plan som var på väg från Paris till Abu Dhabi upp Juan Carlos, tillsammans med fyra säkerhetsvakter och ytterligare en person, i Vigo i nordvästra Spanien.

Väl i Abu Dhabi flögs sällskapet med helikopter till det statsägda hotellet, skriver ABC.

Sedan den tidigare kungen i måndags meddelade att han skulle lämna landet har spekulationerna om var han befinner sig varit livliga i Spanien. ABC och flera andra tidningar har tidigare rapporterat att han flugit till Dominikanska republiken, medan onlinetidningen El Confidencial hävdat att ex-monarken är i Portugal.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons