Annons

Snoppgalopp fick stopp på tjuvaktigt svin

Varma dagar är sjön Teufelssee i den tyska huvudstadens Berlin en populär tillflyktsort för de som vill kasta kläderna och solbada i bara mässingen.
Publicerad 8 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Stoppa tjuven! Solbadaren i Berlin som räddade sin dator undan ett tjuvaktigt vildsvin blev snabbt viral.
Stoppa tjuven! Solbadaren i Berlin som räddade sin dator undan ett tjuvaktigt vildsvin blev snabbt viral.Foto: Adele Landauer/handout/AFP/TT

Men det lummiga grönområdet runt sjön är också hem för fyrbenta fridstörare, som ibland närmar sig människorna i jakt på ett skrovmål.

Det fick en man plötsligt erfara när någon oväntat norpade den gula påse som han förvarade sin dator i.

Annons

"En vildsvinshona med två kultingar kom ut ur skogen för att leta efter mat", skriver Adele Landauer, som fotograferade händelseförloppet, i sociala medier.

"De hittade den gula påsen och bestämde sig för att ta den".

Utan att tveka, och utan en tråd på kroppen, tog påsens ägare upp jakten. Efter en kortare språngmarsch kunde han triumferande återvända med påsen i hand, till applåder från parkens övriga besökare.

"Så här kan det gå om du är målmedveten", skriver Landauer som arbetar som livscoach.

Hon publicerade – med mannens välsignelse – bilderna i sociala medier där de snabbt spreds.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons