Annons

Coronadrabbat slakteri i Danmark slår igen

Publicerad 8 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Ett testningscenter i danska Ringsted, där Danish Crowns slakteri nu bommar igen efter ett coronautbrott bland personalen. Arkivbild.
Ett testningscenter i danska Ringsted, där Danish Crowns slakteri nu bommar igen efter ett coronautbrott bland personalen. Arkivbild.Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix/TT

Knappt två veckor efter att det första fallet av covid-19 bekräftats på slakteriet Danish Crown i danska Ringsted har nu närmare 150 anställda testat positivt för viruset.

I samråd med myndigheterna beslutar ägarna därför att tillfälligt slå igen verksamheten.

Annons

– Vi har hela tiden vetat att en nedstängning kunde bli nödvändig. Utvecklingen av smittotalen den senaste veckan tyder inte på en explosion i smittspridningen, men omvänt har den intensiva testningen inte lyckats begränsa infektionerna som vi hoppades, säger Danish Crown-chefen Jais Valeur.

Slakteriet ska inledningsvis hålla stängt i en vecka. Under tiden uppmanas samtliga anställda att gå i hemmakarantän.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons