Degerfors krossade nästjumbon AFC

Publicerad 8 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Villiam Dahlström (höger) gjorde två mål för Degerfors när AFC Eskilstuna besegrades med 5–0. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Degerfors fortsätter att gå starkt i superettanfotbollen. Efter 5–0 hemma mot nästjumbon AFC Eskilstuna utökade laget sin serieledning.

Johan Bertilsson öppnade målskyttet när han i slutet på den första halvleken prickade in sitt sjunde för säsongen. I andra halvlek utökade Villiam Dahlström sedan till 2–0.

Duon dubblade sedan ledningen med två retfullt enkla mål. Bertilsson plockade upp AFC-målvakten Josh Wicks retur och satte dit trean innan Dahlström på ett snarlikt sätt tryckte in 4–0.

Innan det var över hann inbytte Ferhad Ayaz också med att placera in 5–0.

Degerfors, som tog sin tredje raka seger, leder tabellen på 26 poäng. Tvåan Halmstad har 20 poäng och möter Gais senare i dag. AFC Eskilstuna är näst sist med åtta inspelade poäng.