Göteborg nya serieledare efter överkörning

Göteborg FC tog tillbaka serieledningen i damallsvenskan.
Stjärnanfallaren Pauline Hammarlund slog till två gånger om när Piteå avfärdades med 5–1.
Publicerad 8 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Göteborgs målglada anfallare visade vägen i 5–1-segern. Arkivbild.
Göteborgs målglada anfallare visade vägen i 5–1-segern. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Göteborgs anfallsstjärnor fortsätter att visa fin målform i den damallsvenska fotbollen.

Rebecka Blomqvist inledde målfesten redan i den sjätte minuten och strax före halvtid satte landslagsanfallaren Stina Blackstenius dit 2–0.

Pauline Hammarlund dubblade sedan ledningen med två mål inom loppet av åtta minuter. Därmed seglar hon också upp som ny skytteligaledare i damallsvenskan.

Rebecka Blomqvist stängde sedan ner tillställningen när hon satte ditt sitt andra mål i matchen.

Julia Karlenäs fick in ett tröstmål på tilläggstid men det var inget som hjälpte Piteå.

Göteborg FC leder damallsvenskan på 23 poäng, en poäng före jagande FC Rosengård. Trean Linköping behöver vinna dagens match mot Kristianstad för att inte få ett allt för stort gap upp till topplagen.

Piteå ramlar ner på sjätte plats med elva inspelade poäng.