Annons

"Jag tänker inte cykla de närmaste månaderna"

Avstängd och under polisutredning.
Konsekvenserna för Dylan Groenewegen, som orsakade en allvarlig masskrasch i Tour de Pologne i Polen, har varit kraftiga och tagit hårt på honom.
– Jag tänker inte ens cykla under de närmaste månaderna, säger han till Nos.
Publicerad 8 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Dylan Groenewegen, i gult, prejade Fabio Jakobsen, vänster, på upploppet av onsdagens inledande etapp av Tour de Pologne i Polen.
Dylan Groenewegen, i gult, prejade Fabio Jakobsen, vänster, på upploppet av onsdagens inledande etapp av Tour de Pologne i Polen.Foto: Tomasz Markowski/AP/TT

I onsdags startade Tour de Pologne i Polen och på upploppet av den inledande etappen prejade nederländaren Dylan Groenewegen sin landsman Fabio Jakobsen in i reklamskyltarna vilket resulterade i en masskrasch.

Flera cyklister skadades, men värst Jakobsen som under fredagen vaknade ur sin koma, med allvarliga ansiktsskador. Efter omständigheterna rapporteras 23-åringen ändå må bra.

Annons

Konsekvenserna efter kraschen har blivit stora för Groenewegen. 27-åringen har dels blivit föremål för en polisutredning och dels stängts av från all tävlan tills vidare, av Internationella cykelförbundet (UCI).

De senaste dagarna har tagit hårt på honom själv, berättar han i en känslosam tv-intervju med nederländska Nos , enligt WielerFlits.

– Jag rör inte cykeln just nu. Att tänka på att spurta ligger långt borta. Jag tänker inte ens cykla under de närmaste månaderna. Vi får se hur det går efter det, säger han.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons