Annons

Tonåring fastnade i gunga

Räddningstjänsten i Linköping fick under fredagskvällen rycka ut på ett mer ovanligt larm – en ung kvinna hade fastnat i en gunga för barn.
Kvinnan togs loss och fick förutom en öm bakdel en tillsägelse om missbruk av räddningstjänst.
Publicerad 8 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Tonåringen satt fast i gungan i nära 40 minuter innan räddningstjänsten fick loss henne. Arkivbild.
Tonåringen satt fast i gungan i nära 40 minuter innan räddningstjänsten fick loss henne. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Trots hjälp från flera vänner lyckades kvinnan i övre tonåren inte ta sig loss från gungan i Ryd i Linköping. Till slut krävdes en insats från räddningstjänsten för att få loss henne.

– Vi brukar använda diskmedel och tvål, i allra värsta fall får man klippa loss personen men jag tror att de fick loss henne så att gungan är användbar, säger Mikael Kalered, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

Annons

Tonåringen satt fast i gungan i mellan 30 och 40 minuter innan hon kom loss, men hon klarade sig utan skador.

– Men det gör ju ont. Om du sätter på dig en ring som är alldeles för liten kommer du att upptäcka att du får känselbortfall och du får ju ont, så man ska inte sitta där för länge, säger Kalered.

Klockan 23 var räddningstjänstens insats avslutad. Mikael Kalered tycker att människor bör förstå när de inte får plats i gungor gjorda för barn, och ser händelsen som ett missbruk av räddningstjänst då de kan behövas i andra ärenden.

– Personen var väldigt ångerfull och vi pratade lite allvar om det olämpliga i att klä på sig en gunga som är anpassad för väldigt små barn, när man själv är i övre tonåren. Jag tror att det bet rätt så bra så jag tror inte att personen kommer att göra om det.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons