Tre underlägen, tre repliker och en slutkläm – Vancouver är vidare till åttondelsfinal i NHL-slutspelet.
– Det är kul att vinna, säger Vancouvers festfixare Christopher Tanev.
Publicerad 8 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Vancouver fick jubla både en och fem gånger om när laget tog sig vidare i NHL-slutspelet.Foto: Jason Franson

Vancouver ledde matchserien mot Minnesota med 2–1 men det var Minnesota som fick bästa starten i det fjärde mötet.

Laget tog ledningen med både 1–0 och 3–1, men båda gångerna kunde Vancouver hämta in underläget.

I den andra perioden klev Minnesota åter upp i förarsätet efter ett misstag av Vancouvers Jacob Markström. Den tidigare Brynäs-målvakten kunde inte förhindra Minnesotas Nico Sturm från att göra sitt första NHL-mål i karriären då 25-åringens skott från snäv vinkel smet in under Markströms arm intill stolpen och 4–3 till Minnesota var ett faktum.

"En bra kapten"

Med 5,46 kvar av tredje perioden kom dock ännu en kvittering av Vancouver när Tanner Pearson vann pucken bakom Minnesotas mål och serverade lagets kapten Bo Horvat som kunde stöta in 4–4 från nära håll.

– Du måste ta dig in framför nätet om du vill göra mål. Bo har varit väldigt viktig för oss, han är en bra kapten och kommer att vara en fantastisk kapten framöver för den här klubben, kommenterade lagets tränare Travis Green efter matchen.

Resterande minuter av ordinarie tid förflöt utan nätrassel och matchen gick till förlängning.

"Tuffa år"

Väl där tog det bara elva sekunder innan avgörandet kom. Vancouvers Christopher Tanev fick loss pucken efter en grötig situation högt upp i Minnesotas zon, kanadensaren drog till ett handledsskott som letade sig förbi både klubbor och skridskor och in förbi Alex Stalock i Minnesota-kassen.

– Pucken studsade fram till mig och jag drog till, den gick förbi alla och jag antar att målvakten var skymd för den gick in, analyserade Christopher Tanev när han mötte pressen efter matchen.

Vancouver-segern innebär att laget är vidare till åttondelsfinal i NHL-slutspelet.

– De senaste åren har varit tuffa, vi har inte vunnit så mycket. Det här känns riktigt bra, säger Christopher Tanev.