Annons

Falskt coronalarm på norskt fartyg

Publicerad 9 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Alla ombord på Seadream 1 isolerades och testades efter uppgifter om att en tidigare passagerare var coronsmittad.
Alla ombord på Seadream 1 isolerades och testades efter uppgifter om att en tidigare passagerare var coronsmittad.Foto: Sondre Skjelvik/NTB Scanpix/TT

En dansk medborgare, vars positiva coronatest ledde till att alla ombord på ett norskt kryssningsfartyg isolerades, visade sig inte vara smittad.

Den danske mannen testade positivt när han hade kommit hem från resan med Seadream 1 och samtliga kvar ombord testades, totalt 79 passagerare samt besättningen på 85 personer. Ingen av dem fick ett positivt resultat för covid-19 och efter påtryckningar från norska myndigheter testades dansken igen.

Den här gången med ett negativt resultat och därför var dansken troligtvis inte smittad vid första testtillfället heller, menar fartygets ägare Atle Brynestad enligt Dagbladet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons