Annons

Sorgedagar för Brasiliens virusdöda

Publicerad 9 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Kors och ballonger har placerats på stranden Copacabana i Rio de Janeiro för att hedra Brasiliens coronadöda.
Kors och ballonger har placerats på stranden Copacabana i Rio de Janeiro för att hedra Brasiliens coronadöda.Foto: Mario Lobao/AP/TT

Coronavirusutbrottet i Brasilien visar inga tecken på att avta och under lördagen rapporterades så många dödsfall att antalet virusavlidna i landet nu överstiger 100 000.

Senatens talman Davi Alcolumbre har utlyst fyra sorgedagar i kongressen för att hedra landets virusdöda.

Annons

Enligt Johns Hopkins-universitet närmar sig Brasilien 480 dödsfall per miljon människor. Det motsvarar nästan situationen i USA (cirka 490), men är lägre än i bland annat Belgien (över 860), Storbritannien (700) och Sverige (nära 580).

Över tre miljoner fall av coronasmitta har bekräftats i landet. Men experter uppskattar att det verkliga antalet smittade kan vara sex gånger så högt eftersom man inte genomför tester i tillräckligt stor omfattning.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons