Annons

Intäktskollaps för hotelljätten

Den amerikanska hotellkoncernen Marriott International redovisar en oväntat stor kvartalsförlust för årets andra kvartal. Covid-19-pandemin präglar kvartalet, där turismen och antalet hotellnätter rasar i hela världen.
Publicerad 10 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Första kvartalsförlusten sedan 2011 för hotelljätten Marriott International. Arkivbild
Första kvartalsförlusten sedan 2011 för hotelljätten Marriott International. ArkivbildFoto: Paul Sakuma AP/TT

Kedjans intäkter per tillgängligt hotellrum, ett branschmått, rasade 84,4 procent i kvartalet.

Framför sig ser Marriott-ledningen nu en stegvis ökning för beläggningsnivåerna runt om i världen, även om det väntas ta flera år att nå tillbaka till beläggningsnivåerna före covid-19-pandemin.

Annons

Kvartalsförlusten för Marriott blev 234 miljoner dollar (drygt två miljarder kronor). Det kan jämföras med en vinst på 232 miljoner dollar under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Senast Marriott redovisade en förlust var under tredje kvartalet 2011.

Intäkterna totalt rasade 72,4 procent till 1,46 miljarder dollar.

Justerat för engångsposter blev förlusten 64 cent per aktie, vilket var sämre än väntat.

Analytiker hade räknat med en förlust på 42 cent per aktie och en omsättning på 1,68 miljarder dollar, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Refinitiv.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons