Annons

Iron Maidens producent död

Publicerad 10 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Omslaget till Iron Maidens  som den nu avlidne Martin Birch producerade.\nOmslaget till Iron Maidens  som den nu avlidne Martin Birch producerade.
Omslaget till Iron Maidens som den nu avlidne Martin Birch producerade.\nOmslaget till Iron Maidens som den nu avlidne Martin Birch producerade.Foto: EMI

Den brittiske musikproducenten Martin Birch, som producerat flera klassiska hårdrocksalbum, har avlidit, rapporterar flera medier.

"Det är med tungt hjärta som jag just fått reda på att min käre vän och producent Martin Birch har gått bort", skriver David Coverdale, sångare i Whitesnake, vars sex första album producerades av Birch.

Annons

Martin Birch började sin bana som studiotekniker vid inspelningar med bland andra Fleetwood Mac och Deep Purple under 1970-talet. Mest känd är han för att ha producerat nio album med Iron Maiden i följd, däribland berömda The number of the beast från 1982. Han ligger även bakom flera album med band som Rainbow och Black Sabbath.

Martin Birch blev 71 år gammal.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons