Annons

Nu försöker Regionen rädda företag

Invest i Skåne ser hur företagen i Skåne drabbas hårt till följd av corona-pandemin och nu arbetar man intensivt för att både hjälpa till att etablera nya företag - och behålla de som redan finns.
Skåne • Publicerad 10 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Ulrika Ringdahl, VD för Invest i Skåne.
Ulrika Ringdahl, VD för Invest i Skåne.

Invest i Skåne har som uppdrag att främja utvecklingen av Skånes näringsliv och i dessa corona-tider har man fullt upp med att stödja företagen, berättar VD Ulrika Ringdahl.

– De flesta pågående etableringar i Skåne har av naturliga skäl pausats då det inte gått att resa hit, men vi får trots allt in nya förfrågningar vilket inger tillförsikt. Vi fokuserar nu också på de utlandsägda företag som redan finns här. Det finns en oro att företag flyttar hem efter Corona och det vill vi undvika. De utlandsägda företagen i Skåne bidrar till 25 procent av Skånes arbetstillfällen och står för en stor andel av regionens export och är därför viktiga för oss alla, säger hon.

Annons

Ringdahl berättar också att man ser en stor skillnad mellan olika branscher. När det kommer till teknik och e-handel sker det stora ökningar i omsättningen, medens handel och tillverkning har det mycket svårare. Nu gör Invest i Skåne vad de kan i form av olika stödinsatser, totalt har man investerat 2 miljarder och räddad 370 jobb.

– Det handlar till exempel om omställningscheckar och företagsakuter. Det är insatser som vi gör i samarbete med bland annat koncernkontorets avdelning regional utveckling, Business Sweden och det statliga utvecklingsbolaget Almi, säger Ulrika Ringdahl.

Invest i Skåne

Investerat kapital: SEK 2 miljarder

Nya/bibehållna jobb: 370

Skånska företags internationalisering: Under året har Invest in Skåne på olika sätt hjälpt 190 skånska små och medelstora företag med internationaliseringsaktiviteter

Exportavtal: 40 exportresultat varav 24 inom ramen för Enterprise Europe Network och 16 från aktiviteter inom våra EU-finansierade projekt i 15 olika länder.

Dag Ankersen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons