Annons

Pernilla Lindberg nia i Ohio

Pernilla Lindberg avslutade LPGA-tävlingen i Ohio bra. Hennes 69 slag, två under par, räckte till minus sju slag totalt, och en delad niondeplats.
Publicerad 10 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Pernilla Lindberg nådde sin bästa placering på LPGA-touren på över två år. Arkivbild.
Pernilla Lindberg nådde sin bästa placering på LPGA-touren på över två år. Arkivbild.Foto: Andrew Cornaga/AP/TT

Resultatet är 34-åringens första topp tio-placering sedan segern i golfmajorn ANA Inspiration 2018. Formtoppen kommer lägligt, årets upplaga av ANA Inspiration spelas utanför Palm Springs i Kalifornien om en månad.

Övriga tre svenskor som spelade tävlingens sista två rundor hamnade längre bak i fältet. Näst bästa svenska var Louis Ridderström på minus ett, följd av Anna Nordqvist (+2) och Linnea Johansson (+5).

Annons

I toppen kunde amerikanskan Danielle Kang något oväntat ta sin andra vinst på lika många veckor – oväntat eftersom nyzeeländskan Lydia Ko länge hade segern i ett fast grepp.

Med sex hål kvar att spela ledde Ko med fem slag, en ledning som inför avslutande 18:e hålet hade krympt till ett slag. Allt som behövdes för seger var att spela lika med Kang på hålet, men andraslaget hamnade på en gångväg, det tredje gick förbi greenen och det fjärde ner i en bunker.

Till slut blev det en dubbelbogey, samtidigt som amerikanskan lugnt puttade i sin parputt för totalt minus 15 och seger med ett slag.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons