Annons

Publik tillåten på matcher

Nu blir det åter möjlighet för de lokala fotbollsklubbarna att spela inför publik. Svenska Fotbollförbundet gick under måndagen ut med nya riktlinjer och rekommendationer angående publik på matcherna.
Fotboll • Publicerad 10 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Nu kommer läktarna inte vara fullt så tomma.
Nu kommer läktarna inte vara fullt så tomma.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Klubbarna kan släppa in max 50 personer om vissa krav uppfylls. Det kan göras vid matcher på inhägnad idrottsplats eller annat kontrollerat plan- eller arenautrymme, förutsatt att arrangerande förening kan följa rekommendationer kring smittspridning och social distansering.

"Beslutet om att öppna upp för mer publik ligger i linje med den pågående diskussion som SvFF för med regering och myndigheter, men kommer även utifrån de signaler de fått om att många föreningar vill på ett ansvarsfullt sätt kunna släppa in publik upp till 50-taket. Det är innebär dock inte någon skyldighet för arrangerande förening att tillåta publik, utan varje förening avgör själva om man vill och, på ett ansvarsfullt sätt, kan bjuda in publik" skriver Skånes Fotbollförbund på sin hemsida.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons