Annons

Unga i Västernorrland får gratis kondomer

Publicerad 10 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Region Västernorrland börjar erbjuda kondomer gratis via 1177 Vårdguiden.
Region Västernorrland börjar erbjuda kondomer gratis via 1177 Vårdguiden.Foto: Kallestad, Gorm

Region Västernorrland börjar erbjuda gratis kondomer till personer mellan 15 och 26 år via 1177 Vårdguiden, uppger de på sin Facebooksida. På många ungdomsmottagningar brukar kondomer delas ut gratis på de fysiska mottagningarna, men regionen uppger själva att de är första region att erbjuda gratis hembeställning av kondomer genom att man loggar in på 1177 Vårdguiden. Även region Västerbotten erbjuder gratis kondomer via nätet men då utan inloggning.

– Jag tror att det kommer vara ganska många beställningar, det har redan trillat in en del nu under dagen, säger Mariana Vikström, folkhälsoplanerare på Enheten för folkhälsa, till TT.

Satsningen görs som en del i regionens arbete för sexuell hälsa och sexuella rättigheter. Samtidigt kommer gratis kondomer delas ut till elevhälsan på skolorna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons