Annons

Vecchias dubbel räckte inte till seger: Tufft

För en vecka sedan klev Stefano Vecchia av matchen mot Elfsborg med en befarad knäskada.
Men knäna höll och på måndagskvällen var vårens succéspelare tillbaka – som tvåmålsskytt dessutom. Det räckte dock inte för Sirius som tappade poäng på tilläggstid. Igen.
– Det är väldigt tufft nu. Vi blir för bekväma.  Det är inte tillräckligt bra helt enkelt, konstaterar Sirius anfallsstjärna efter 3–3 hemma mot Varberg. 
Publicerad 10 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Stefano Vecchia gjorde två mål när Sirius spelade 3–3 hemma mot Varberg.
Stefano Vecchia gjorde två mål när Sirius spelade 3–3 hemma mot Varberg.Foto: Staffan Claesson/TT

Stefano Vecchias två mål –  en snyggt curlad boll upp i bortre krysset till 1–0 och en perfekt skruvad frispark direkt i mål till 2–1 – som följdes av radarpartnern Yukiya Sugitas påpassligt inrakade 3–1 borde ha varit nog för att ge Sirius alla tre poängen.

Men det här blev i stället femte matchen i rad som Uppsalalaget föll ihop på slutet och tappade segern.

Annons

– När motståndarna lyfter in bollen och vi egentligen bara ska låta dem springa så faller vi in i deras spel i stället. Där måste vi vara bättre. Sedan blir vi kanske för bekväma med att vi leder. Då straffar det sig. Det här är inte okej, alla måste höja sig, säger Vecchia vars målsuccé har dragit i gång rykten om flytt till andra allsvenska klubbar.

Ryktas lämna

25-åringens kontrakt går ut i år och såväl AIK som Djurgården ryktas vara intresserade.

– Men det är inget som jag tänker på nu. Jag njuter av att spela fotboll och jag firar livet varje dag i stället. Det där får komma senare. Nu vill jag ge mig själv en ärlig chans att ha kul.

TT: Så om du erbjuds ett pre-contract?

– Oj, det är något jag inte ens har funderat på. Jag vet verkligen inte, säger Vecchia.

Varbergskaptenen Astrit Selmani är även han en spelare som har dragit uppmärksamheten till sig i sommar.

Gästernas anfallsstjärna inledde säsongen starkt, fick problem med ett ledband men har sedan precis som sin motståndarkollega kommit tillbaka med kraft och var magnifik på Studenternas konstgräsmatta på måndagskvällen.

Selmani kvitterade

Selmani gjorde det mesta själv i avgörande lägen och visade imponerande styrka vid 1–1 i 26:e minuten då han först tog emot en svår hög boll med bröstet, tryckte undan två Siriusspelare, vände sig om och forcerade in sin första kvittering för kvällen.

Han bidrog även med en assist vid Erion Sadikus eleganta reducering till 2–3, fortsatte med att – till sin egen förtvivlan – chippa en boll precis utanför Sirius målbur i slutet av matchen men var till slut den som kvitterade till 3– 3 på tilläggstid efter att själv ha plockat ner bollen med huvudet, sprungit i fatt den och forcerat in den delade poängen.

– Så är det men det visar bara att jag är hungrig! Sedan måste bollarna slås fram till mig och utan mitt lag så är jag ingenting. Jag är lagkapten, jag måste hjälpa laget och så länge jag gör det så är jag nöjd med mitt jobb.

Annons

TT: Vad tänkte du när chippen gick bredvid?

– Att det var för jäkla dåligt. Men man måste fortsätta tro och som tur var så fick vi en poäng och jag kunde hjälpa laget. Hade jag inte gjort mål (3– 3) där så hade jag tagit på mig hela förlusten, det lovar jag. Men just nu kan jag ta på mig att vi tog en poäng, säger Selmani till TT med ett skratt.

Poängtjuven passar även på att hylla tränaren Joakim Perssons taktik, med fyra smarta byten i andra halvlek när Sirius hade 3–1 och såg ut att vara på väg att döda matchen.

– Det vart helt klart rätt byten vid rätt tillfällen och som gjorde så att vi fick upp energin i laget. Vi som har varit på planen och haft det lite jobbigt fick in nya hungriga grabbar som gav luft till oss alla. Det var viktigt.

Marie Hallman/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons