Annons

Michelinkrog stänger på grund av corona

Publicerad 11 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Håkan Thörnström, som tillsammans med frun Anne Thörnström har drivit restaurangen sedan 1997. Arkivbild.
Håkan Thörnström, som tillsammans med frun Anne Thörnström har drivit restaurangen sedan 1997. Arkivbild.Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT

Coronakrisen har slagit hårt mot bland annat restaurangnäringen. Nu har ägarna bakom Michelinmärkta krogen Thörnströms kök i Göteborg beslutat att stänga för gott nästa år, rapporterar lokala medier.

Restaurangen, som funnits sedan 1997 och fick en stjärna i guide Michelin 2011, har sedan i april bara lagat mat för avhämtning. Nu meddelar ägarna Anne och Håkan Thörnström att köket stänger för gott den sista mars nästa år.

– Covid-19 ställde till det och i mars fick vi ta väldigt snabba beslut för att stänga restaurangen, men då trodde vi det var temporärt. Sedan så har vi fått ställa om vår verksamhet och gått och funderat lite grann på hur framtiden kommer se ut. Det är det fortfarande ingen som vet, säger Anne Thörnström till GT.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons