Boston segrade – efter ännu en förlängning

Boston vann den första åttondelsfinalen mot Carolina.
Patrice Bergeron stänkte dit det avgörande målet i den andra förlängningsperioden.
Publicerad 12 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Boston vann den första åttondelsfinalen mot Carolina.Foto: Nathan Denette

Tampa Bay Lightning vann den första åttondelsfinalen mot Columbus Blue Jackets efter fem förlängningsperioder, vilket gjorde att det senare mötet möte mellan Carolina och Boston sköts upp till klockan 17, svenskt tid.

Även där blev det förlängning, om än bara två perioder. Boston vann till slut med 4–3.

Joel Edmundson öppnade målskyttet för Carolina i mitten på den första perioden, men Boston skulle vända. David Pastrnak kvitterade innan paus och i början på den andra perioden satte Boston dit ledningsmålet genom Charlie Coyle.

Ett omtvistat mål där Carolina valde att ta en tränarutmaning efter en misstänkt otillåten handpassning. Efter videoanalys godkändes målet och Hurricanes hamnade i numerärt underläge för fördröjande av spel.

Trots dubbla mardrömsbesked hittade Carolina tillbaka. Brock McGinn bröt en passning i boxplay för att sedan själv ta sig genom zonerna och pricka in kvitteringen.

I inledningen av den tredje perioden satte Bostons David Krejci dit 3–2-pucken, men Carolina kom tillbaka ännu en gång genom Haydn Fleury.

Väl i förlängningen avgjorde Bostons Patrice Bergeron.

Stanley Cup-slutspelets åttondelsfinaler spelas i bäst av sju matcher.