Annons

Berg: "En bit kvar om vi ska vinna guld"

Underläge mot Mjällby. Sedan vände Djurgården och tog revansch efter derbyförlusten mot Hammarby.
– Jag känner mig väldigt lättad, sedan är det en bit kvar om vi ska vinna guld, säger backen Erik Berg efter 2–1-segern.
Publicerad 12 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Djurgårdens Jonathan Augustinsson grattas av Curtis Edwards och Aslak Fonn Witry efter sitt 2–1-mål hemma mot Mjällby.
Djurgårdens Jonathan Augustinsson grattas av Curtis Edwards och Aslak Fonn Witry efter sitt 2–1-mål hemma mot Mjällby.Foto: Anders Wiklund/TT

Regerande mästarna Djurgården föll tungt i derbyt mot Hammarby i söndags, 1–2.

Tre dagar senare kom en chans till revansch:

Annons

Nykomlingen Mjällby hemma.

Blekingarna reste dock till Stockholm med en tung 3–1-seger hemma mot AIK i ryggen och fyra raka matcher utan förlust. Dessutom med seriens just nu hetaste målskytt i laget.

Nigerianske Moses Ogbu hade gjort fem mål de fyra senaste matcherna, varav två mot AIK, inför onsdagens möte och var ute efter mer på Tele2 arena.

Efter en knapp halvtimme rasslade det också i Djurgårdens mål.

Mjällbymittfältaren David Löfquist hittade in med en passning snett inåt bakåt, Ogbu sträckte fram foten – och bollen satt säkert i bortre hörnet. Det innebar 29-åringens sjunde mål i den allsvenska fotbollen den här säsongen.

Men Djurgården kom tillbaka.

"Rullade på"

Emir Kujovic – från start i Djurgården efter att mest ha inlett på bänken den här säsongen – nickade in 1–1 i den 51:a minuten och 13 minuter senare satte även Jonathan Augustinsson pannan på bollen, på hörna, till 2–1.

– Vi tryckte ner dem på ett bra sätt i andra. Sedan kom det ett mål ganska tidigt som gjorde att vi fick mycket energi. Sedan rullade det på, säger Djurgårdens Erik Berg.

Mellan hemmalagets mål nickade Mjällbys Jesper Löfgren stenhårt i ribban.

Men närmare kom aldrig gästerna. Därmed tog Djurgården – som kommer få klara sig utan skyttekungen Fredrik Ulvestad i nästa match mot Örebro på grund av gula kort – viktiga poäng i toppjakten.

Annons

– Det (att vända) är jätteviktigt, speciellt när man har haft många matcher där man fått ett mål i röven och inte lyckats vända. Då kan det sätta sig mentalt. Så det här är väldigt viktigt för vår säsong, säger Erik Berg.

"På rätt väg"

Han njöt av att studsa tillbaka direkt efter Hammarbymatchen.

– Hade vi åkt på en förlust här nu så hade det varit otroligt tungt. Jag känner mig väldigt lättad att vi lyckades vända på det här av många anledningar.

Avståndet upp till serieledande Malmö FF är åtta poäng för stockholmarna på tredje plats. Upp till tvåan Elfsborg skiljer det en poäng.

Djurgården har mer att ge, enligt Berg.

– Vissa matcher har vi varit där (vi vill vara), sedan är det en bit kvar om vi ska vinna ett guld. Då måste vi hålla en högre nivå under en längre tid. Men jag tycker att vi är på rätt väg, speciellt när man vänder en sådan här match, säger han.

Simon Sjöstrand/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons