Annons

Gripen mediemogul manar till fortsatt kamp

Publicerad 12 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Den prodemokratiske mediemogulen Jimmy Lai lämnar en polisstation i Hongkong efter att han släppts mot borgen på onsdagen.
Den prodemokratiske mediemogulen Jimmy Lai lämnar en polisstation i Hongkong efter att han släppts mot borgen på onsdagen.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Den prodemokratiske mediemogulen Jimmy Lai, som släppts mot borgen efter att ha gripits tidigare i veckan, uppmanar journalisterna på sin tidning Apple Daily i Hongkong att "fortsätta kämpa".

71-årige Lai var en av tio personer som greps i måndags inom ramen för en polisinsats mot påstått samröre med utländska krafter. Brottsrubriceringen infördes i och med den nya säkerhetslag som Peking tvingade igenom i Hongkong i juni och som kritiker anser syftar till att kväsa demokratirörelsen i Hongkong.

Annons

Gripandet av Lai har väckt kritik från omvärlden, däribland USA:s utrikesminister Mike Pompeo.

– Fortsätt kämpa! Låt oss fortsätta kämpa, sade Lai då han besökte Apple Dailys redaktion på onsdagen efter att ha suttit frihetsberövad i närmare två dygn.

– Vi har Hongkongbornas stöd. Vi får inte svika dem.

Efter gripandet av Lai har många Hongkongbor stödköpt tidningen Apple Daily, som därmed ökat sin upplaga rejält.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons