Annons

Larssons show – fem mål mot sitt gamla lag

Inför säsongen lämnade Mimmi Larsson Linköping för Rosengård.
På onsdagskvällen sänkte hon sina tidigare lagkompisar genom att göra fem mål.
– Det är skönt att få göra mål och det är bra för självförtroendet, säger den nyblivna skytteligaledaren.
Publicerad 12 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Mimmi Larsson hade stor show mot sina tidigare lagkamrater i Linköping. Anfallaren gjorde fem av målen när Rosengård vann med 7–1.
Mimmi Larsson hade stor show mot sina tidigare lagkamrater i Linköping. Anfallaren gjorde fem av målen när Rosengård vann med 7–1.Foto: Lars Dareberg/TT

När Linköping reste ner till Malmö för att möta Rosengård så innebar det också ett kärt återseende för landslagsbacken Nilla Fischer, som efter att ha startat karriären i Kristianstad representerade de regerande mästarna mellan 2003-2011 (då Malmö FF och LdB FC).

Men det var en annan spelare som skulle komma att sänka sina gamla vänner. Tio minuter in i matchen snappade den tidigare Linköpingsspelaren Mimmi Larsson upp Sanne Troelsgaards djupledsboll, spurtade ifrån sin försvarare och placerade säkert in 1–0 intill den vänstra stolpen.

Annons

Men det var bara en föraning om vad som komma skulle.

När domare Pernilla Larsson blåst av matchen hade landslagsanfallaren gjort ytterligare fyra mål och Rosengård vunnit med hela 7–1.

– Det är inte så jättespeciellt att göra mål just mot Linköping. Jag var bara där en säsong, säger Larsson som aldrig funderade på att skippa firandet.

– Fem är rekord för mig i damallsvenskan. Man blir glad när man gör mål, det är känslor som kommer och inget man kan rå för.

"Vi gör det bra"

De fem målen innebär att Larsson med sina elva fullträffar passerar Loreta Kullashi (8) och leder skytteligan.

– Det är ingenting jag tänker på. Jag vill bara göra det bra för Rosengård.

Och bra har Larsson sannerligen gjort det.

De två senaste matcherna har de regerande mästarna vunnit med 9–1 och 7–1. Efter en lite trevande start har man fått full fart på målproduktionen.

– Jag tycker vi gör det bra. Vi varierar djupledsspel med att spela in på fötter och när vi får till den mixen så är vi väldigt farliga.

Sex segrar av sju

Inför matchen berättade Rosengårds tränare Jonas Eidevall att han missat stora delar av lagets förberedelser i vår. Anledningen är att han och hustrun Karin fått tvillingpojkar. Sönerna föddes i förtid och under ett par månader tvingades familjen bo på neonatalavdelningen.

Annons

Eidevall var tillbaka vid rodret en vecka före seriepremiären och hans närvaro verkar ha gjort gott – i och med segern mot Linköping har laget vunnit sex av sina sju senaste matcher. Rosengård ligger tvåa i tabellen, en poäng bakom Göteborg.

Martin Hardenberger/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons