Annons

Pandemin sänkte mästaren: "Orkade inte mer"

Publicerad 12 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Sprintstjärnan Noah Lyles sänktes mentalt av coronapandemin och han äter nu antidepressiv medicin. Arkivbild.
Sprintstjärnan Noah Lyles sänktes mentalt av coronapandemin och han äter nu antidepressiv medicin. Arkivbild.Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

Världsmästaren på 200 meter, Noah Lyles, erkände nyligen att han äter antidepressiv medicin. Nu säger han att han haft psykologiska problem ända sedan han var åtta år gammal.

Utbrottet av coronapandemin, och dess följder, gjorde det värre för honom.

Annons

– Jag har nog haft problem sedan jag var åtta år, alla möjliga former vid olika tidpunkter i livet. Men det blev troligen värre i april, det är nog det jobbigaste jag varit med om – att hantera covid och att OS blev uppskjutet, säger 23-åringen inför Diamond League-galan i Monaco på fredag.

Att sedan en svart man dödades av en polis, vilket orsakade stora proteststormar över hela världen, gjorde inte saken bättre.

– Black Lives Matter-händelserna blev spiken i kistan, säger amerikanen.

– Jag kände att jag inte orkade mer. Min mamma tyckte att det var dags att sätta mig på medicinering och jag sa ja för ingenting av det jag brukade göra fungerade.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons