Annons

Portland vinnare – Jansson snuvad på titeln

Publicerad 12 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Portland Timbers jublar efter segern mot Orlando.
Portland Timbers jublar efter segern mot Orlando.Foto: John Raoux/AP/TT

Portland Timbers gick segrande ur mötet mot tidigare AIK-backens Robin Janssons Orlando i natt i finalmatchen av turneringen "MLS is back".

Portland Timbers tog ledningen i 28:e minuten med ett nickmål av Larrys Mabiala. Även Portlands andra och avgörande mål stod en försvarsspelare för, när Dario Zuparic gjorde sitt första mål för säsongen.

Annons

Svensken Robin Jansson, som bidrog till att Orlando tog sig till finalen när han i matchen mot Minnesota gjorde en imponerande 50-meterspassning till tidigare Manchester United-spelaren Nani, snuvades därmed på titeln. 33-årige Nani passade Mauricio Pereyra som gjorde Orlandos enda mål i finalmatchen.

Turneringen sker i en isolerad bubbla på Disney World i Orlando och spelarna lever under coronarestriktioner – de tillåts inte lämna hotellet. Eter avslutat spel i "MLS is back" kommer nu den ordinarie säsongen i MLS att dra i gång.

Rättad: I en tidigare version av texten uppgavs fel spelare för Orlandos mål.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons