Annons

Tysk myndighet tror på vaccin till hösten

Publicerad 12 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Jakten fortsätter på ett vaccin mot det nya coronaviruset sars-cov-2. Arkivbild.
Jakten fortsätter på ett vaccin mot det nya coronaviruset sars-cov-2. Arkivbild.Foto: NIAID/National Institutes of Health via AP/TT

Tysklands smittskyddsmyndighet, Robert Koch-institutet, meddelade på onsdagen att ett första vaccin mot det nya coronaviruset sars-cov-2 kan vara klart redan till i höst. Institutet tillägger dock att det kan ta längre än så att kontrollera pandemin.

"Preliminära prognoser visar att en tillgång på en eller flera vaccin kan vara möjliga till hösten 2020", skriver forskningsinstitutet i ett uttalande på sin hemsida.

"Det vore riskfyllt att i det här läget förlita sig på att vaccination från hösten 2020 kan kontrollera pandemin", fortsätter myndigheten förmanande. Detta då effekten hos ett eventuellt vaccin kan komma att påverkas av mutationer i viruset, eller av att immuniteten avtar efter en kort tid, förtydligar myndigheten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons