Annons

Filippinerna ska testa ryskt vaccin

Publicerad 13 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Det nya ryska vaccinet ska testas i Filippinerna. Bilden kommer från den statliga ryska fonden RDIF som finansierar vaccinet. Arkivbild.
Det nya ryska vaccinet ska testas i Filippinerna. Bilden kommer från den statliga ryska fonden RDIF som finansierar vaccinet. Arkivbild.Foto: Alexander Zemlianichenko Jr/AP/TT

Filippinerna planerar att börja testa det nya ryska vaccinet mot coronaviruset, meddelar president Rodrigo Dutertes talesperson.

Presidenten själv ska enligt planen få vaccinet i maj 2021.

Annons

Fas 3-studien i Filippinerna kommer pågå från oktober till mars, efter att en expertpanel under september färdigställt sin bedömning av fas 1- och fas 2-studierna som Ryssland har gjort, uppger talespersonen.

I tisdags meddelade president Vladimir Putin att Ryssland som första land i världen godkänt ett nytt coronavirusvaccin. Vaccinet ska heta namnet Sputnik V efter den sovjetiska satelliten.

Den brasilianska delstaten Paraná har skrivit ett avtal med Ryssland om att testa och producera vaccinet under förutsättning att det klarar storskaliga tester på människor. Om allt går som planerat kan produktionen komma i gång under andra halvan av 2021, enligt Jorge Callado vid det statliga teknologiska institutet Tecpar, som skrivit under avtalet med den statliga ryska fonden RDIF som finansierar vaccinet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons