Annons

Nionde krysset för Göteborg: "Frustrerande"

Tio raka matcher utan seger och nio oavgjorda på 15 omgångar. Det är ett tufft läge i klassiska IFK Göteborg.
– Klart att det är frustrerande. Vi vill ha tre poäng, men återigen så kommer vi tillbaka från ett underläge och jag tycker vi spelar bra, säger Tobias Sana efter 1–1 mot Kalmar.
Publicerad 13 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Göteborgs Tobias Sana räddade poäng borta mot Kalmar.
Göteborgs Tobias Sana räddade poäng borta mot Kalmar.Foto: Patric Söderström/TT

Det är tungt för både Kalmar och Göteborg den här säsongen. Båda är indragna i bottenstriden och var på torsdagskvällen i behov av tre poäng. Men inget av lagen fick sin vilja igenom.

För Blåvitt innebar det tionde raka allsvenska matchen utan seger.

Annons

– Det är klart att det sätter sig i huvudet på spelarna. Även om du spelar i en toppklubb i en av de stora ligorna så skulle det sätta sig i huvudet. Men jag tycker ändå att vi klarade det bra, det ser man i andra halvlek. Det är inga hängande eller uppgivna huvuden, de ger allt där ute och vi spelar riktigt bra, säger Göteborgstränaren Poya Asbaghi.

"Superräddning"

Andra halvlek var bra av Göteborg. De hade också chanser att avgöra.

– Återigen så skapar vi ett hundraprocentläge, men målvakten gör en superräddning. Jag vet inte vad det är men det känns som många målvakter gör sina livs insatser när de möter oss, säger Tobias Sana angående Christian Kouakous läge i slutet av matchen då han blev fri bara någon meter från mållinjen.

Bollen ville inte in där och en poäng är allt Göteborg får med sig hem.

– Frustrerande. Men vi har ju vunnit matcher, vi har vunnit cupen. Vi är det senaste laget i Sverige att vinna en titel. Vi ska inte gömma oss bakom cupsegern, men det visar att vi kan vinna matcher. Nu ska vi bara få med oss trepoängare i allsvenskan också, säger Sana.

"Onödig kvittering"

Kalmar bröt en tung period i förra omgången med en seger mot Häcken, nu fick de nöja sig med en poäng.

– Första halvlek är bra. Vi gör mål, men släpper sedan tyvärr in en onödig kvittering. Ändå funkar spelet bra, vi håller uppe pressen och har stort bollinnehav. I andra tappar vi, vi kommer inte in pressen som i första halvlek, säger Erik Israelsson som gjorde sitt första mål sedan återkomsten till allsvenskan.

Ett mål som kanske inte var hans snyggaste i karriären.

– Jag vet inte riktigt var bollen tar. På näsan, eller kinden, eller hakan. Mål blev det i alla fall, säger Israelsson som är nöjd med känslan i Kalmar just nu.

– Det känns bra. Vi hade så klart hoppats på tre poäng, men det var viktigt att inte förlora i alla fall.

Anders Jönsson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons