Annons

Belarus utlämnar "milismän" till Ryssland

Publicerad 14 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Rysslands åklagarmyndighet uppger att 32 av de 33 män som greps av belarusiska myndigheter i samband med söndagens val i Belarus, och som anklagats för att vara "milismän" från Ryssland, har överlämnats till Ryssland.

32 av de gripna var ryska medborgare medan en av de gripna hade belarusiskt medborgarskap, denne kommer inte att lämnas ut till Ryssland och har enligt åklagarmyndigheten försatts på fri fot.

Annons

Det var i samband med valet i landet som belarusisk underrättelsetjänst grep 33 män som uppgavs vara "milismän" från Ryssland i färd med att arrangera protester tillsammans med oppositionen.

Ryssland har i stället hävdat att Belarus på felaktiga grunder grep männen, som uppgavs tillhöra en privat rysk säkerhetsfirma på genomresa till ett tredje land utan planer på att försöka påverka Belarus inrikespolitik.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons