Annons

Comhem slopar analog tv – många påverkas

Publicerad 14 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Uppemot en halv miljon hushåll kommer att behöva ställa om till digital tv för att kunna fortsätta ta del av Comhems utbud. Arkivbild.
Uppemot en halv miljon hushåll kommer att behöva ställa om till digital tv för att kunna fortsätta ta del av Comhems utbud. Arkivbild.Foto: Vegard Grøtt/NTB/TT

Den 8 september slopar tv-jätten Comhem sina analoga tv-sändningar. För att kunna se på tv i fortsättningen måste kunderna antingen programmera om sina tv-apparater eller köpa nya, skriver Aftonbladet.

Enligt Comhems presstalesperson handlar det om uppemot en halv miljon hushåll som behöver ställa om från analogt till digitalt tv-tittande.

Annons

På sin hemsida tipsar företaget om hur osäkra kunder kan gå till väga.

"Finns det en släkting eller en snäll granne som kan hjälpa till i hemmet är det vårt bästa tips", skriver man.

Kunder som har en modern tv, där det räcker att ändra i inställningarna, kan mot en kostnad hyra in hjälp från Comhem. Äldre tv-apparater kan behöva bytas ut helt, eller kompletteras med en digitalbox.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons