Det tyska storlaget stod för en uppvisning och krossade Barcelona med 8–2.
– Det är galet, men vi förtjänar det, säger tvåmålsskytten Thomas Müller.
Publicerad 14 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Bayern München är vidare till semifinal i Champions League.
Bayern München är vidare till semifinal i Champions League.Foto: Manu Fernandez

Bayern München var storfavoriter inför kvartsfinalmötet med Barcelona på Estádio da Luz i Lissabon. När matchen summeras är det enkelt att förstå varför.

– Det är ingen normal Champions League-kväll. Vi vann mot Barcelona med 8–2, konstaterar Thomas Müller.

30-åringen öppnade målskyttet redan efter tre minuter och därefter rullade det bara på.

Inte ens David Alabas vansinniga hemåtpassning som resulterade i ett självmål lyckades skaka tyskarna.

Barcelona i spillror

I den 21:a minuten återtog Bayern München ledningen. Serge Gnabry dribblade sig fram och hittade Ivan Perisic som dundrade in 2–1 med vänsterfoten.

Efter 45 spelade minuter hade Bayern en klar 4–1-ledning. När den andra halvleken inleddes fortsatte förnedringen.

Barcelonas Luis Suárez tände hoppet på nytt när han lurade bort Jerome Boateng fullständigt och tryckte in reduceringen i den 57:e minuten, men sex minuter senare släcktes det igen.

Alphonso Davies inledde en soloräd och hittade en framstormande Joshua Kimmich som kunde trycka in 5–2. Med ett Barcelona i spillror nickade Robert Lewandowski också in 6–2 innan Barcelonalånet Philippe Coutinho slog till två gånger om.

Historiskt stor förlust

Det är 74 år sedan Barcelona senast släppte in åtta mål i en match. Försvarsspelaren Gerard Pique är uppgiven efter matchen.

– Vi måste acceptera att vi är på botten. Inte bara spelarna utan som klubb. Vi är inte på rätt väg. Vi har haft framgångsrika år men vi har inte vunnit ligan och vi har inte vunnit i Europa. Det här är oacceptabelt, säger han enligt BBC.

I semifinalen ställs Bayern München mot vinnaren mellan Manchester City och Lyon.

Fakta: Så fortsätter Champions League

Av säkerhets- och tidsskäl i coronapandemin har Europeiska fotbollsförbundet Uefa tagit beslutet att förlägga resten av herrarnas Champions League-slutspel till Portugals huvudstad Lissabon och arenorna Estádio da Luz och Estádio José Alvalade.

Från och med kvartsfinalerna spelas alla matcher som enkelmöten till skillnad mot normala dubbelmöten. Samtliga återstående matcher spelas utan publik.