Annons

Hammarbytalangen klar för Zlatans Milan

Publicerad 14 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Emi Roback gjorde ett framträdande i Hammarbys A-lag i tävlingssammanhang. Här i inhoppet mot IFK Göteborg i cupkvartsfinalen. Arkivbild.
Emi Roback gjorde ett framträdande i Hammarbys A-lag i tävlingssammanhang. Här i inhoppet mot IFK Göteborg i cupkvartsfinalen. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Emil Roback, 17, är klar för AC Milan. Hammarbys anfallstalang säljs till Serie A-klubben efter att bara ha gjort ett enda framträdande i A-laget i tävlingssammanhang, cupkvartsfinalen mot Göteborg tidigare i somras.

"Vi är väldigt stolta över att vi får till en så här stor övergång för en spelare från vår akademiverksamhet. Flera stora klubbar i Europa har velat få över Emil, och nu på slutet har Hammarby varit överens med två klubbar, så det är alltså Emil som gjort det slutgiltiga valet", säger sportchef Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

Annons

Under sommaren har han matchats i division 1-laget IK Frej.

avslöjade övergången redan tidigare i veckan och tidningen rapporterar att affären ger Hammarby över 15 miljoner kronor, som kan bli en bra bit över 20 miljoner om prestationsbaserade klausuler och bonusar faller ut.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons