Annons

Lägenhetshus totalförstört i kraftig brand

En storbrand bröt sent på torsdagskvällen ut i ett flerfamiljshus i Robertsfors i Västerbotten. Samtliga boende lyckades ta sig ut oskadda, men det är oklart om huset går att rädda.
Publicerad 14 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Ett lägenhetshus i Robertsfors i Västerbotten eldhärjades natten mot fredag. Arkivbild.
Ett lägenhetshus i Robertsfors i Västerbotten eldhärjades natten mot fredag. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Det är en totalskada. Huset är obeboeligt. Det har inte brunnit i alla lägenheter, men det är ju rök- och vattenskadat. Huset står upp fortfarande, men vi kan inte garantera att det kommer att stå kvar, säger Niklas Bergman, inre befäl på räddningscentral Nord, till TT.

I tvåvåningshuset finns fem lägenheter, men det bodde endast folk i tre av dem.

Annons

Larmet kom strax före midnatt. Branden ska enligt räddningstjänsten ha börjat i en källare eller ett garage och sedan spridit sig uppåt. Branden var vid klockan 02 under kontroll och det fanns ingen spridningsrisk.

– Vi håller på och river bort plåtar från taket för att komma åt att släcka. Ju fler plåtar vi får bort, desto bättre ser det ut, säger Niklas Bergman.

Omkring 20 brandmän har bekämpat elden och arbetet kommer att pågå hela natten och förmodligen en bit in på fredagen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons