Annons

Ledande thailändsk aktivist gripen av polis

Publicerad 14 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
"Länge leve demokratin", ropade aktivisten Parit Chiwarak under gripandet som livesändes av aktivister på Facebook. Arkivbild.
"Länge leve demokratin", ropade aktivisten Parit Chiwarak under gripandet som livesändes av aktivister på Facebook. Arkivbild.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT

Thailändsk polis grep på fredagen en framstående aktivist för att ha deltagit i studentledda protester för demokratiska reformer.

Parit Chiwarak, även känd som "Pingvinen", är den tredje aktivisten som gripits inom en vecka. Anklagelserna innefattar uppvigling och brott mot landets coronarestriktioner.

Annons

Regeringskritiska protester har organiserats nästan dagligen i landet de senaste veckorna. Proteströrelsen kräver en ny konstitution och ilska riktas även mot premiärministern Prayut Chan-O-Chas, med krav på hans avgång.

Aktivisterna, som delvis inspirerats av demokratirörelsen i Hongkong, har försökt organisera sig utan ledare via sociala medier.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons