Annons

Northug: Polisen har hittat kokain hos mig

Petter Northug stoppades i en hastighetskontroll, vilket ledde till att polisen senare hittade kokain i den norske skidstjärnans hem.
"Jag har begått ett stort misstag", skriver Northug på Instagram.
Publicerad 15 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Petter Northug. Bild från rättstvisten tidigare i år.
Petter Northug. Bild från rättstvisten tidigare i år.Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Den före detta längdskidåkaren ska ha kört 168 kilometer i timmen på en 110-sträcka en bit utanför Oslo, skriver den norska nyhetsbyrån NTB. Petter Northug stoppades av polis strax efter klockan åtta i torsdags kväll och omhändertogs för att lämna blodprov eftersom polisen misstänkte att han hade kört påverkad.

I samband med det beslagtogs 34-åringens körkort och en husrannsakan av hans hem genomfördes.

"Förtvivlad"

Annons

Northug berättar själv om händelsen på Instagram.

"Polisen hittade en mindre mängd narkotika i mitt hem, det rör sig om kokain. Jag är förtvivlad och rädd över vad framtiden ska ge, och otroligt ledsen för alla som jag har svikit, igen", skriver han.

"Jag vet att det nu blir en rättsprocess. Då ska jag ta ansvar för det jag gjort".

Polisen släppte 34-åringen under kvällen.

– Föraren släpptes efter det att de nödvändiga proverna och husrannsakan var klara, säger Tom Sandberg på polisdistrikt Øst till NTB.

Polisen väntar på svar från blodprovet. Northugs advokat Halvard Helle vill inte uttala sig händelsen.

– Jag hänvisar till Petters inlägg på Instagram och har inga ytterligare kommentarer, säger han till norska medier.

Kört rattfull

Det är inte första gången som Northug är i blåsväder. 2014 körde han rattfull och kraschade med sin bil i Trondheim. Han dömdes sedan till fängelse och böter. Tidigare i år var han också i en rättstvist med modellen Aylar Lie. Lie krävde cirka 100 000 kronor av Northug för innehåll i 34-åringens självbiografi, men förlorade i rätten.

Northug avslutade den aktiva karriären 2018. Sedan dess har han bland annat varit skidexpert i norska TV2 och är nu aktuell som programledare för tv-programmet "Sverige mot Norge" tillsammans med Gunde Svan.

Under karriären tog Northug bland annat två OS-guld och 13 VM-guld och ses som en av de största skidåkarna genom tiderna.

Petter Northug i OS i Sotji 2014.
Petter Northug i OS i Sotji 2014.Foto: Maja Suslin/TT
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons