Burakovsky fixade Coloradoseger

Flera svenskar hade anledning att jubla i Stanley Cup-slutspelet i natt.
André Burakovsky var segerorganisatör när hans Colorado vann mot Arizona i den nordamerikanska ishockeyn.
Publicerad 15 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
André Burakovsky fixade en seger för sitt Colorado mot Arizona i NHL.
André Burakovsky fixade en seger för sitt Colorado mot Arizona i NHL.Foto: Jason Franson/AP/TT

Dessutom bidrog Elias Pettersson och Jacob Markström till att Vancouver vann mot St Louis med 4–3. Och Mikael Backlund gjorde ett av Calgarys mål i 2–0-segern över Dallas.

När knappt tre minuter återstod i matchen mellan Colorado och Arizona satte André Burakovsky enkelt det avgörande 3–2-målet efter en servering av lagkamraten Nazem Kadri.

Målet innebär att Colorado kopplar ett grepp om åttondelsfinalen mot Arizona och nu leder matchserien med 2–0.

Även Gabriel Landeskog hade ett finger med i segern när han i den första perioden snodde pucken och därefter assisterade Nathan MacKinnon som gav Colorado ledningen i matchen.

Nästa möte mellan lagen spelas på lördag.

34 räddningar

I åttondelsfinalserien mellan Vancouver och de regerande Stanley Cup-mästarna St Louis räddade Jacob Markström 34 skott och bidrog till att Vancouver kunde ta sin andra raka seger mot mästarna. Det kanadensiska laget leder med 2–0 i bäst av sju matcher.

Drygt fem minuter in i den tredje perioden lyckades Elias Pettersson trixa in pucken till en 3–1-ledning för Vancouver. Men St Louis gav inte upp utan kom igen och vid full tid stod det 3–3.

I förlängningen kom sedan Stanley Cup-slutspelets hittills bästa målgörare Bo Horvat fri på vänsterkanten och kunde enkelt styra in 4–3 till Vancouver. Det var Horvats andra mål i matchen och det sjätte sedan grundserien avslutades.

Nästa match mellan lagen spelas natten mot måndag, svensk tid.

"Vi kan bättre"

Calgary leder sin åttondelsfinalserie över Dallas med 2–1 i matcher efter nattens 2–0-seger. Målvakten Cam Talbot räddade alla 35 skotten och Mikael Backlund och TJ Brodie svarade för målen.

– Vi vet att vi kan bättre. Jag tror inte att vi kommit upp i högsta nivån ännu. Men det är också en styrka, att hitta en väg att ändå vinna, säger Backlund till NHL:s webplats.

Backlund gjorde 1–0 5.58 in i andra perioden. Brodie ökade på ledningen i mitten av tredje perioden.

I det andra åttondelsmötet mellan New York Islanders och Washington vann New York-laget en betryggande 5–2-seger och även det leder därmed med 2–0 i matcher i åttondelsfinalen.

Den nordamerikanska ishockeyligan NHL avgörs den här säsongen i Kanada i två så kallade "bubblor" i Edmonton och Toronto på grund av coronapandemin.

Fakta: Åttondelsfinalerna i Stanley Cup

Östra konferensen:

Tampa Bay-Columbus 1–1 i matcher. Nästa möte natt mot söndag svensk tid.

Philadelphia-Montreal, 1–1 i matcher. Nästa möte natt mot måndag svensk tid.

Washington-New York Islanders, 0–2 i matcher. Nästa möte söndag kväll svensk tid.

Boston-Carolina, 1–1 i matcher. Nästa möte natt mot söndag svensk tid.