Annons

Danmark ändrar vissa restriktioner

Turister som vill besöka Danmark ska inte behöva ha sex övernattningsnättar bokade för att få komma in i landet.
Publicerad 15 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Nyhavn i Köpenhamn. Arkivbild.
Nyhavn i Köpenhamn. Arkivbild.Foto: Erik Johansen

Dessutom ska barer och restauranger återigen få hålla öppet till klockan 02, i stället för som nu till midnatt, under förutsättning att inga nya gäster släpps in efter klockan 23.

Men det är oklart när de nya bestämmelserna träder i kraft. Partierna i folketinget kom sent på fredagskvällen överens om att de lättade restriktionerna blir en del av den så kallade fas fyra i öppnandet av det danska samhället.

Annons

Samtidigt beslutades det att flera restriktioner blir kvar till den 31 oktober. Bland annat kommer förbudet mot allmänna sammankomster på över 100 personer att kvarstå.

I Danmark ökar återigen antalet konstaterade fall av covid-19.

– Vi är fortfarande i en allvarlig situation, och därför är det här avtalet helt avgörande för att vi i höst ska kunna hålla smittan på en låg nivå. Parterna är överens om att det tyvärr inte är dags än att genomföra de öppningar som vi hade planerat för i fas fyra, säger justitieminister Nick Hækkerup (S).

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons