Annons

Klagomål mot krog – måste stänga vid midnatt

Publicerad 15 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Krogen i Göteborg har haft brister vid flera av miljöförvaltningens kontroller. Arkivbild.
Krogen i Göteborg har haft brister vid flera av miljöförvaltningens kontroller. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

En nattklubb och krog i Göteborg förbjuds att hålla öppet från midnatt till klockan fem på morgonen – alla dagar i veckan. Detta på grund av trängsel och klagomål, skriver Göteborgposten.

Miljöförvaltningen tog beslutet under fredagen och förbudet började gälla med omedelbar verkan natten mot lördag. Krogen i fråga är Le Pain Francais Bistro på Kungsportsavenyn och förbudet gäller i fem veckor framåt.

Annons

– Vi vill se att de kan hantera detta, och att det inte skapas någon trängsel, innan vi kan säga ok till ett öppnande igen, säger Angelica Winter, avdelningschef för miljöförvaltningen, till GP.

Samtidigt kommer larm om coronasmitta på flera av Västkustens turistorter som Grebbestad, Lysekil och Smögen, rapporterar SVT Nyheter Väst.

– Jag ser allvarligt på det här, för de här orterna har inte haft så mycket smitta förut och det betyder att här finns det potential för smittspridning, säger Eva Lindhusen Lindhé, smittskyddsläkare i Västra Götaland, till SVT.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons