Annons

Bombskyddet undersöker föremål i Norrköping

Publicerad 15 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
En garagelänga i centrala Norrköping har spärrats av efter larm om ett misstänkt farligt föremål. Arkivbild.
En garagelänga i centrala Norrköping har spärrats av efter larm om ett misstänkt farligt föremål. Arkivbild.Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

En hyresfastighet i centrala Norrköping har spärrats av efter larm om ett misstänkt farligt föremål, rapporterar lokala medier.

Polis och räddningstjänst befinner sig på platsen.

Annons

– Det är ett föremål som är beläget i ett garage i en hyresfastighet, och vi har skickat bilder av föremålet till bombtekniker, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisregion Öst, till TT.

Men utifrån bilderna kunde bombteknikerna inte bedöma om föremålet var farligt eller inte. Därför beordrades det nationella bombskyddet till Norrköping, där föremålet nu undersöks.

– Bombskyddet är på platsen och jobbar just nu, säger Johan Hägg, RLC-befäl vid polisregion Öst.

Föremålet ska inte utgöra en fara för allmänheten i och med avspärrningarna runt fastigheten som ligger på Gamla Rådstugugatan.

– Vi har spärrat av i en sådan omfattning som vi bedömer är lämpligt utifrån föremålets art, säger Mikael Ehne.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons