Annons

Belgisk cykelstjärna i otäck krasch

Publicerad 15 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Remco Evenepoel ligger på marken efter att ha kraschat ned i en ravin i Lombardiet runt på lördagen.
Remco Evenepoel ligger på marken efter att ha kraschat ned i en ravin i Lombardiet runt på lördagen.Foto: Fabio Ferrari/AP/TT

Ännu en otäck krasch skakar cykelvärlden.

Belgiske stjärnan Remco Evenepoel fördes till sjukhus i ambulans efter att ha kraschat flera meter ned i en ravin under Lombardiet runt. Evenepoel åkte över en brobarriär i nedförsbacke.

Annons

Hans stall Deceuninck-Quickstep skriver i ett pressmeddelande att röntgen på sjukhuset i Como visar att Evenepoel har bäckenfrakturer och en skada på högra lungan. Belgaren, som hela tiden var vid medvetande, ligger kvar på sjukhus över natten innan han flyger hem under söndagen. Han kommer inte att kunna tävla på ett tag.

Den 20-årige belgaren har med nio segrar tagit flest vinster den här säsongen och var favorit inför loppet som vanns av dansken Jakob Fuglsang.

För drygt en vecka sedan inträffade två allvarliga krascher i Polen runt – som vanns av just Evenepoel – och där den värst drabbade blev nederländske cyklisten Fabio Jakobsen. Hans tillstånd beskrevs från början som livshotande, han försattes i konstgjord koma, men väcktes efter några dagar och har sedan förflyttats till ett sjukhus i sitt hemland.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons